Zürich

web_home_marker_winter_1600x900

Zürich er en by i det nordøstlige Sveits, som til tross for at byen både har landets største og viktigste flyplass, samtidig som den også er landets aller største by, ikke er hovedstaden i Sveits. Allikevel er Zürich et populært reisemål, med sin nærhet til alpene og sin fantastiske natur som på mange måter kanskje minner litt om Norge. Zürich er hjem for over 400 000 mennesker, og ligger like ved grensen til Tyskland, slik at byen er et bra utgangspunkt for ytterligere opplevelser.

Her leier du bil i Zürich

Leiebil ordner du enklest direkte på flyplassen i Zürich, som ligger en kjøretur på et knapt kvarter nord for selve sentrum av byen. Det er uansett uproblematisk å finne leiebil i selve sentrum av Zürich også, og kollektivforbindelsen inn til sentrum er noe raskere enn å kjøre selv. Flere lokale tilbydere av bilutleie ligger på alle kanter av sentrum, som Mietwagen, Beckenhofgarage og M + M Carrosserie & Garage. Utover dette så tilbyr kjente kjeder som Avis, Leiebilflyplass.no, Europcar, Budget og Hertz også bilutleie både på flyplassen og i sentrum av Zürich.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

Med leiebil i Zürich har du et fantastisk utgangspunkt for å oppleve det autentiske Sveits. Begynn ferien med de mange severdighetene i sentrum av Zürich, med museer, utstillinger og butikker som kommer til å ta pusten fra deg. Fortsett reisen med en kjøretur oppover de majestetiske alpefjellene, eller ta turen over grensen til Tyskland og storbyen München. Mulighetene er mange, og det ligger mange koselige landsbyer på veiene utenfor Zürich, som også kan være verdt å stoppe innom.

Generelle kjøretips

Zürich er mer eller mindre en drøm, enten man cruiser bortover motorveiene i lavlandet, eller sniker seg frem på de trange fjellovergangene i Alpene. Selv om sistnevnte kanskje høres skummelt ut, så er det helt trygt og enkelt å kjøre også der. Selv i sentrum av Zürich er trafikkforholdene gode, selv om det i enkelte områder er mye trange gater og enveiskjøringer. Parkering gjøres i såkalte «blå soner», der man må ha en oblat som man kan få på bensinstasjoner eller hos politiet. Regn også med å betale bompenger når du kjører på motorveiene i Sveits.