Fem ting nordmenn bruker forbrukslånet på

IMG_8224

Ifølge et gammelt ordtak så er nordmenn født med ski på beina, men i moderne tid er det mange som vil påstå at nordmenn er født med lån i banken. Med det mener vi at nordmenn har blitt ekstremt glade i låne penger, og det er ikke uvanlig for en 30-åring å sitte igjen med både boliglån, billån, studielån og kanskje et aldri så lite forbrukslån og. Men hvorfor søker vi om forbrukslån – og hva bruker nordmenn forbrukslånet på?

Det skal vi se nærmere på i denne artikkelen. For det er nemlig spesielt fem ting nordmenn flest bruker pengene fra et forbrukslån på. Har du et forbrukslån selv og kjenner deg igjen i dette? Se også her for tips om hvordan søke beste forbrukslån.

1. Reise

At nordmenn er et reiseglad folkeslag er ingen hemmelighet. Spesielt ettersom norsk økonomi de siste tiårene har blomstret, har det blitt svært rimelig å besøke mange andre land. Det har nesten blitt en selvfølge at en norsk familie skal reise utenlands minst en til to ganger årlig – men det er det slettes ikke alle som har råd til. Da blir forbrukslån en god ordning på reisen, og kanskje tar man seg da råd til en ekstra fin ferie med et ekstra flott hotell. Nordmenn elsker å reise, og nordmenn elsker å låne, så derfor er det kanskje ikke så rart at mange nordmenn bruker forbrukslån på nettopp ferie.

2. Oppussing

Men vi er også glad i å holde på hjemme. Det å pusse opp leiligheten eller boligen er mer eller mindre en hobby for enkelte, mens det for andre igjen er en nødvendighet. Oppussing er dog relativt dyrt, og mange opplever nok at budsjettet de hadde forespeilet seg sprekker underveis i oppussingen. Da blir man kanskje nødt til å finansiere deler av oppussingen med et forbrukslån – eller så låner man kanskje hele beløpet for å pusse opp den råtne kjellerstua.

3. Regninger

Er det lurt å pådra seg mer gjeld for å betale ned annen gjeld? Både ja og nei kan være svaret på det spørsmålet. Ofte ser man at nordmenn søker om såkalte «SMS-lån» og raske forbrukslån for å betale ned hasteregninger. Det er naturligvis en god idé å betale de regningene man har, men når man gjør det på denne måten så kan dette sørge for nye betalingsproblemer i fremtiden. Uansett så er nedbetaling av gjeld og forfallende regninger populære ting som nordmenn bruker pengene fra et forbrukslån på.

4. Forbrukslån til møbler/interiør

Einrichtung_und_WohnenFrister det med ny TV, eller er det kanskje sofaen som trenger en utskiftning? Du er nok ikke alene om å tenke dette, men nye møbler og nytt interiør koster penger.

Og derfor er det kanskje ikke så rart at mange velger å søke om forbrukslån for å få råd til å kjøpe seg nye møbler eller nytt interiør. I de fleste tilfeller er det da snakk om et såkalt smålån, men det kan uansett utgjøre betydelige summer i renter og gebyrer – som det kanskje ikke er verdt å betale for?

5. Investeringer

Men det finnes mange fornuftige folk der ute, som bruker forbrukslån til fornuftige innkjøp og investeringer. Og med investeringer i denne sammenhengen så mener vi ting som kan gi deg igjen for pengene i fremtiden. For eksempel er det mange som tar opp forbrukslån for å dekke kravet om egenkapital når man skal kjøpe seg egen leilighet for første gang. Dette behøver nødvendigvis ikke være noen dårlig løsning. Videre så er det også mange som søker om forbrukslån for å ha råd til å betale depositum når de skal leie leilighet, og følgelig er det slettes ikke bare «dum bruk» av norske forbrukslån!