10 tips til hvordan finne billig hotell

haustiere-und-steuern-sparen-1280px-854px0

Overnatting og ferie kan være dyrt, men hvis man er tidlig ute og bestiller samtidig som man planlegger reisen godt, så er det sjeldent et problem å finne billig hotell.

1. Sammenlign priser

Ved å sammenligne priser på ulike hoteller gjennom nettsider som Hotels.com, Billige Hotell og Expedia kan du spare mye penger på overnatting.

2. Bestill i god tid

Bestiller du hotell i god tid i forkant av reisen, så kan du spare svært mye penger. Hotellrommene er langt billigere da!

3. Nedprioriter beliggenhet

Man betaler gjerne i dyre dommer for å være nær turistattraksjonene. Tar du beina fatt, så kan du spare mye penger på usentral overnatting.

4. Senk standarden

Senker du standarden litt – kanskje bare med en «stjerne» – så vil også prisen bli betraktelig lavere. Luksus får man sjeldent på billige hoteller uansett.

5. Reis utenfor høysesong

Høysesongen er da flest turister vil ha hotellrom, og som alltid gjelder regelen om tilbud og etterspørsel. Reis før/etter høysesongen og du vil finne mange billige hotell.

6. Benytt deg av tilbud

Sammenligner man priser på nettsteder for hoteller, så vil man ofte komme over «dagens tilbud» og lignende kampanjer. Utnytt dette og du kan få et bra hotell til en ekstra billig penge.

7. Bruk kredittkortfordeler

prozent-vergleichen-942px-1024px0De fleste kredittkort gir deg rabatter på overnattinger hos utvalgte hoteller. Bruk disse rabattene for hva de er verdt – ofte kan det være så mye som 20 prosent i avslag på prisen.

8. Bestill på nett

Ved å bestille hotell på nett kan du enklere finne et billig hotell sammenlignet med hvis du ringer rundt. Ofte vil man ende opp med et dyrere hotell dersom det skal bestilles per telefon.

9. Velg mindre populære hotell

De mest populære hotellene er som regel de mest kostbare, ettersom de da kan skru opp prisene. Derfor bør du styre unna de hotellene det skrives mest om på TripAdvisor dersom du vil ha billig hotell.

10. Betal i lokal valuta

Ikke betal for bestillingen på nettet i norske kroner, men i den lokale valutaen. Som regel vil dette gå til din fordel.